Massage & Reflexologie

Massages:

– Zwangerschapsmassage:

   €65 voor 1,5 uur

– Mamamassage:

   €65 voor 1,5 uur

– Babymassage:

   €25 voor 30 minuten

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een heuglijke gebeurtenis! Het gaat echter gepaard met een achtbaan aan emoties en ook vaak met lichamelijke kwaaltjes. Het hoort er allemaal bij! De ene zwangere vrouw heeft er meer last van dan de andere. Zwangerschapsmassage kan in deze bijzondere periode om allerlei redenen een goede ondersteuning zijn.

 

Massage kan veel voordelen hebben voor de gezondheid. Het kan helpen om stress te verminderen, waardoor de mensen beter instaat zijn zich te ontspannen en daardoor bijvoorbeeld ook beter slapen.

Ook zwangerschapsmassage is bedoeld ter ontspanning en kan klachten als rugpijn, bekkenpijn, en slaapproblemen verminderen. Daarnaast helpt het om de spieren soepel te houden en om de bloedsomloop te stimuleren.

 

Zwangerschapsmassage kan diverse veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes verlichten. Daarnaast heeft de zwangere vrouw extra behoefte aan ontspanning. De zwangerschap zorgt voor veel emoties onder invloed van de zwangerschapshormonen. Daarbij kan een zwangerschap ook stressvol zijn; er moet van alles geregeld worden voor de komst van het kleine wondertje en veel aanstaande moeders maken zich zorgen of voelen zich onzeker over hoe het straks zal zijn als de baby er is.

 

Veel moeders hebben ook tijdens de zwangerschap weinig mogelijkheden om echt rust te nemen, omdat ze nog te lang moeten doorwerken of omdat ze nog de zorg voor andere kinderen in hun gezin hebben.

Een zwangerschapsmassage is dan een ideaal moment om alle zorgen even te laten varen en helemaal tot rust te komen. Het is voor veel aanstaande moeders ook een heerlijk moment om zich te focussen op de band die er al bestaat met het kindje in hun buik en om bewust het kindje in de buik te ervaren.

 

Zwangerschapsmassage kan tijdens de hele zwangerschap voordelen bieden.

 

Het doel van de massage zal wel per trimester enigszins verschillen:

o   Tijdens het eerste trimester (0-3 maanden) van de zwangerschap zal de massage vooral gericht zijn op het verminderen van de vermoeidheid, zwangerschapsmisselijkheid en hoofdpijn.

o   Doordat de buik in het tweede trimester (3-6 maanden) nu flink begint te groeien, is de massage in deze periode vooral gericht op het verzachten van rugklachten, pijn in de benen, mogelijke krampen en ontspanning bieden.

o   Tijdens het derde trimester (6-9 maanden) van de zwangerschap hebben de nek, schouders, rug, bekken en voeten veel te lijden onder het toenemende gewicht van de buik. Daarom wordt er in dit semester voornamelijk aandacht hierop gericht.

 

Kortom, zwangerschapsmassage mogen geven is een waar privilege! Je maakt als massagetherapeut onderdeel uit van deze bijzondere periode in het leven van een vrouw. Dat geeft veel voldoening.

Babymassage

Baby’s hebben huidhonger. Na negen maanden in de buik, hunkert de baby naar de veiligheid en geborgenheid van de moeder. Deze verbondenheid wordt voorgezet door het dragen en knuffelen van de baby. De eerste taal die het kind leert, is de taal van de aanraking.

 

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby verstaan, ‘lichaamstaal’. Tijdens de eerste negen maanden van zijn leven is dit (samen met huilen) de belangrijkste vorm van communicatie. Zelfs al in de baarmoeder is de huid van de baby het eerste en het belangrijkste communicatiemiddel. Hoewel in de meeste gevallen moeder en kind elkaar zonder woorden aardig begrijpen, kan je als masseur de ouder(s) leren via de babymassage toch iets extra’s toe te voegen aan hun relatie. Het regelmatig masseren van je baby helpt hem om zich welkom, veilig en bevestigd te gaan voelen tot in elke cel van zijn lichaam. Bovendien kunnen jonge vaders door hun baby’s te masseren een bijzondere band met het kind opbouwen. Vele onderzoeken bevestigen dat dit van onschatbare waarde is.

 

Massage van de baby stimuleert de zintuigen. Tijdens de massage worden de huid- en spiersensoren geprikkeld. Deze informatie geeft aanleiding tot het vormen van een beter lichaamsbeeld in de hersenen waardoor de baby zich letterlijk ‘beter in zijn vel’ gaat voelen en de grenzen van zijn lichaam leert kennen. Een nerveuze baby die zich moeilijk overgeeft aan ontspanning en slaap, zal door de betere begrenzing van zijn lichaam minder gestoord worden door prikkels vanuit zijn omgeving. Een goed lichaamsbeeld is ook de basis voor een goede motorische en cognitieve ontwikkeling.

 

De meeste baby’s genieten enorm van een massage en het is dan ook goed voor alle baby’s. Maar baby’s die onrustig zijn, hebben extra baat met massages om hun gevoelig zenuwstelsel te ontspannen. Ook bij krampjes en constipatie kan een massage van de buik verlichting brengen. Baby’s die overstrekt zijn, hebben ook duidelijk baat bij regelmatige massage.

 

Het is heel normaal dat jonge ouders moeten wennen aan hun nieuwe taak in het leven. Door als ouder regelmatige de baby te masseren, leert hij/zij het kind beter kennen, waardoor er beter zal kunnen worden ingespeeld op de behoeftes van de baby. Als je leert dat je als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan geven, zal je je minder machteloos voelen op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt. Juist dit feit wordt door de meeste ouders die aan babymassage doen of gedaan hebben, als het meest positief ervaren.

 

Babymassage kan dus therapeutisch werken en het aanleren ervan kan een onderdeel zijn van een therapeutische interventie. Wat een baby betreft, zal de therapeutische interventie bevorderen door het stimuleren van de huid en het liefdevol aanraken, waardoor de baby een gezonde sociale persoonlijkheid zal kunnen ontwikkelen, net zoals de juiste organische en psychologische ontwikkeling. Daarnaast kan de interventie gericht zijn op het ontwikkelen of versterken van de capaciteiten van de ouders, zoals:

o   Het vergroten van de sensitieve responsiviteit van de ouders

o   Het bevorderen van het bieden van warmte en geborgenheid door de ouders aan het kind, zodat het kind kan opgroeien tot een emotioneel evenwichtig mens. Ten slotte kan de babymassage de interactie tussen ouder en kind verbeteren, door het bevorderen van de eerste fasen van de hechting tussen ouder en kind.

 

 

Babymassage kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden. Je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig. Elke baby van 6 weken tot ongeveer 9 maanden is welkom. Het ideale moment is tussen 2 voedingen en als je baby niet te moe is. Ook heel fijn voor of na een badje, maar voor 3 maanden is de combinatie bad/massage misschien te veel prikkels voor je baby. Baby’s houden van structuur, dus het is fijn om een vast massagemomentje in te plannen. 

Reflexologie:

– Reflexologie & de vrouwelijke hormonen:

   €125 intakegesprek

   €75 integrale voetreflex

– Zwangerschapsreflexologie & fertiliteit:

   €125 intakegesprek

   €75 integrale voetreflex

– Voetreflexologie baby & kids:

   €25 intakegesprek

   €50 integrale voetreflex

Zwangerschapsreflexologie & fertiliteit

De hormonale cyclus bepaalt een groot deel van het leven van elke vrouw. Als voetreflexoloog nemen we hier een belangrijke, ondersteunende rol op ons. Zowel het creëren van meer vruchtbaarheidsbewustzijn als het harmoniseren van de hormonale cyclus behoren tot onze kennis. Dit samen met het versterken van het zelfgenezend vermogen kan de weg voor een zwangerschap makkelijker maken.

 

Maar ook tijdens de zwangerschap hebben wij een rol als voetrefloxoloog. Allerlei klachten tijdens de zwangerschap kunnen aangepakt worden via aangepaste voetreflexologie. Zwangerschapsreflexologie kan op elk moment van de zwangerschap, ook na de bevalling, en is een veilige aanbevolen therapie voor zowel moeder als kind. Enkele specifieke situaties:

 

o   Je lichaam moet wennen aan de prille zwangerschap en je voelt je uitgeput, misselijk of onzeker,…

o   Je zwangerschap is al verder gevorderd maar er duiken lichamelijke klachten op zoals rugpijn, bandenpijn, branden maagzuur,…

o   Je zwangerschap zit in de 3e trimester maar je baby ligt in stuit

o   Je bent ‘over tijd’ en wil graag de bevalling natuurlijk op gang laten komen

o   Je hebt last van stuwing, een borstontsteking,…

o   Je hebt een traumatische of moeilijke bevalling gehad

o   Het hervinden van de hormonale balans

o  

 

Tijdens sessies voetreflexologie zullen immers meerdere dimensies van het leven aan bod komen. Je ontmoet uiteraard het fysieke, maar ook het mentale, emotionele en spirituele aspect. De voeten in je handen hebben je zoveel te vertellen!

 

Intergrale voetreflexologie kadert binnen deze holistische kijk op gezondheid. Het is dus meer dan enkel het bewerken van bepaalde punten en zones op de voeten en het beïnvloeden van fysieke processen. De voeten zijn dan ook een weerspiegeling van ons totale welzijn. Na een sessie voetreflexologie reageren vrouwen niet alleen fysiek, maar ook vaak mentaal en emotioneel. Op één of andere manier probeert het hele wezen opnieuw evenwicht te vinden.

 

Een sessie verloopt vaak heel bijzonder. Naast de lichamelijke ontspanning komen ook diepere emoties, twijfels, gedachten, patronen en blokkades naar boven. Keuzes kunnen makkelijker worden gemaakt, blokkerende energieën en patronen kunnen doorbroken worden. Voetreflexologie houdt rekening met de totale mens en niet enkel de aandoening. Hierdoor stroomt de impact door op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch vlak.

 

Wij zijn dankbaar voor alle vrouwen waarvan wij de voeten mogen aanraken, omdat wij zoveel mooie dingen mogen zien, mee beleven en heel veel leren.

 

 

Voetreflexologie baby & kids

Reflexzone’s op handen en voeten vormen als het ware een spiegelbeeld van het hele lichaam. Via massagetechnieken op de verschillende zones van de handen en voeten geven we een stimulans aan het lichaam. Reflexologie opent de energiekanalen in het lichaam, waardoor natuurlijk herstel in beweging komt.

Bovendien helpt liefdevolle aandacht bij de ontwikkeling van een gezond lichaamsgevoel bij je baby of kind. Via reflexologie creëer je als ouder een heerlijk warme band met je kind.

 

Lichamelijk contact speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind tot een evenwichtig en gelukkig persoon. Liefdevolle aanraking zorgt voor een veilig, geborgen gevoel. Je kind voelt zich als het ontspannen en gedragen, waardoor zowel vertrouwen als het zelfbewustzijn vergroot worden.

 

Reflexologie verbetert de doorbloeding van de reflexzone’s en zorgt voor een gelijkmatige verdeling va warmte door het lichaam. Hierdoor wordt de hormonale, motorische en neurologische ontwikkeling van je kind gestimuleerd. Bovendien zal het vermogen tot natuurlijk herstel toenemen. Verder zal reflexologie de afdrijving van afvalstoffen uit het lichaam bevorderen en stimuleert het de immuniteit.

 

Voetreflexologie bevordert de algemene ontspanning, maar soms is het nodig om specifieke kwaaltjes aan te pakken. Bij de baby’s is het niet altijd makkelijk om exact vast te stellen wat er aan de hand is. Maar als ouder ken je je eigen kind het best, waardoor je vaak toch kunt herkennen wat er scheelt.

 

Voetreflexologie bij baby’s en kinderen moet in de eerste plaats een leuk moment tussen ouder en kind zijn. Daarom laten we het kind een ontspannen houding aannemen. Het is aan te raden om je kind op de schoot te nemen. Dit voelt veilig en vertrouwd aan voor je kind, terwijl je zelf voldoende bewegingsvrijheid hebt om de massage uit te voeren.

We maken er vooral een speels gebeuren van door bijvoorbeeld liedjes te zingen of dingen uit te beelden op de beentjes en voetjes. Iets oudere kinderen kunnen we actief betrekken bij de massage. Zo kunnen er gerust reflexzone’s aangeduid worden op de voetjes, zoals de oogjes, de oortjes, het buikje of het hoofdje. Hierdoor  kunnen de rollen omgedraaid worden en aan je kind gevraagd worden welke zonder er gemasseerd wordt.

Neem voor meer informatie contact op met vroedvrouw Lotte

0473 73 89 86

lotte.bauwens@gmail.com