Fertiliteits-en zwangerschapsreflexologie

De hormonale cyclus bepaalt een groot deel van het leven van elke vrouw. Als voetreflexoloog nemen we hier een belangrijke, ondersteunende rol op ons. Zowel het creëren van meer vruchtbaarheidsbewustzijn als het harmoniseren van de hormonale cyclus behoren tot onze kennis. Dit samen met het versterken van het zelfgenezend vermogen kan de weg voor een zwangerschap makkelijker maken.

Maak een afspraak:
0473 73 89 86
lotte.bauwens@gmail.com

Maar ook tijdens de zwangerschap hebben wij een rol als voetrefloxoloog. Allerlei klachten tijdens de zwangerschap kunnen aangepakt worden via aangepaste voetrefexologie. Zwangerschapsreflexologie kan op elk moment van de zwangerschap, ook na de bevalling, en is een veilige aanbevolen therapie voor zowel moeder als kind. 

Enkele specifieke situaties:

  • Je lichaam moet wennen aan de prille zwangerschap en je voelt je uitgeput, misselijk of onzeker,…
  • Je zwangerschap is al verder gevorderd maar er duiken lichamelijke klachten op zoals rugpijn, bandenpijn, branden maagzuur,…
  • Je zwangerschap zit in de 3e trimester maar je baby ligt in stuit
  • Je bent ‘over tijd’ en wil graag de bevalling natuurlijk op gang laten komen
  • Je hebt last van stuwing, een borstontsteking,…
  • Je hebt een traumatische of moeilijke bevalling gehad
  • Het hervinden van de hormonale balans

Tijdens sessies voetreflexologie zullen immers meerdere dimensies van het leven aan bod komen. Je ontmoet uiteraard het fysieke, maar ook het mentale, emotionele en spirituele aspect. De voeten in je handen hebben je zoveel te vertellen!

Intergrale Voetreflexologie kadert binnen deze holistische kijk op gezondheid. Het is dus meer dan enkel het bewerken van bepaalde punten en zones op de voeten en het beïnvloeden van fysieke processen. De voeten zijn dan ook een weerspiegeling van ons totale welzijn. Na een sessie voetreflexologie reageren vrouwen niet alleen fysiek, maar ook vaak mentaal en emotioneel. Op één of andere manier probeert het hele wezen opnieuw evenwicht te vinden.

Een sessie verloopt vaak heel bijzonder. Naast de lichamelijke ontspanning komen ook diepere emoties, twijfels, gedachten, patronen en blokkades naar boven. Keuzes kunnen makkelijker worden gemaakt, blokkerende energieën en patronen kunnen doorbroken worden. Voetreflexologie houdt rekening met de totale mens en niet enkel de aandoening. Hierdoor stroomt de impact door op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch vlak.

Wij zijn dankbaar voor alle vrouwen waarvan wij de voeten mogen aanraken, omdat wij zoveel mooie dingen mogen zien, mee beleven en heel veel leren.