Voetreflexologie baby’s en kinderen

Reflexzone’s op handen en voeten vormen als het ware een spiegelbeeld van het hele lichaam. Via massagetechnieken op de verschillende zones van de handen en voeten geven we een stimulans aan het lichaam. Reflexologie opent de energiekanalen in het lichaam, waardoor natuurlijk herstel in beweging komt.

Maak een afspraak:
0473 73 89 86
lotte.bauwens@gmail.com

Bovendien helpt liefdevolle aandacht bij de ontwikkeling van een gezond lichaamsgevoel bij je baby of kind. Via reflexologie creëer je als ouder een heerlijk warme band met je kind.

Lichamelijk contact speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind tot een evenwichtig en gelukkig persoon. Liefdevolle aanraking zorgt voor een veilig, geborgen gevoel. Je kind voelt zich ontspannen en gedragen, waardoor zowel vertrouwen als het zelfbewustzijn vergroot worden.

Reflexologie verbetert de doorbloeding van de reflexzone’s en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte door het lichaam. Hierdoor wordt de hormonale, motorische en neurologische ontwikkeling van je kind gestimuleerd. Bovendien zal het vermogen tot natuurlijk herstel toenemen. Verder zal reflexologie de afdrijving van afvalstoffen uit het lichaam bevorderen en stimuleert het de immuniteit.

 

Voetreflexologie bevordert de algemene ontspanning, maar soms is het nodig om specifieke kwaaltjes aan te pakken. Bij baby’s is het niet altijd makkelijk om exact vast te stellen wat er aan de hand is. Maar als ouder ken je je eigen kind het best, waardoor je vaak toch kunt herkennen wat er scheelt.

 

Voetreflexologie bij baby’s en kinderen moet in de eerste plaats een leuk moment tussen ouder en kind zijn. Daarom laten we het kind een ontspannen houding aannemen. Het is aan te raden om je kind op de schoot te nemen. Dit voelt veilig en vertrouwd aan voor je kind, terwijl je zelf voldoende bewegingsvrijheid hebt om de massage uit te voeren.

We maken er vooral een speels gebeuren van door bijvoorbeeld liedjes te zingen of dingen uit te beelden op de beentjes en voetjes. Iets oudere kinderen kunnen we actief betrekken bij de massage. Zo kunnen er gerust reflexzone’s aangeduid worden op de voetjes, zoals de oogjes, de oortjes, het buikje of het hoofdje. Hierdoor  kunnen de rollen omgedraaid worden en aan je kind gevraagd worden welke zonder er gemasseerd wordt.