Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een heuglijke gebeurtenis! Het gaat echter gepaard met een achtbaan aan emoties en ook vaak met lichamelijke kwaaltjes. Het hoort er allemaal bij! De ene zwangere vrouw heeft er meer last van dan de andere. Zwangerschapsmassage kan in deze bijzondere periode om allerlei redenen een goede ondersteuning zijn.

Maak een afspraak:
0473 73 89 86
lotte.bauwens@gmail.com

Massage kan veel voordelen hebben voor de gezondheid. Het kan helpen om stress te verminderen, waardoor de mensen beter instaat zijn zich te ontspannen en daardoor bijvoorbeeld ook beter slapen.

Ook zwangerschapsmassage is bedoeld ter ontspanning en kan klachten als rugpijn, bekkenpijn, en slaapproblemen verminderen. Daarnaast helpt het om de spieren soepel te houden en om de bloedsomloop te stimuleren.

Zwangerschapsmassage kan diverse veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes verlichten.

Daarnaast heeft de zwangere vrouw extra behoefte aan ontspanning. De zwangerschap zorgt voor veel emoties onder invloed van de zwangerschapshormonen. Daarbij kan een zwangerschap ook stressvol zijn; er moet van alles geregeld worden voor de komst van het kleine wondertje en veel aanstaande moeders maken zich zorgen of voelen zich onzeker over hoe het straks zal zijn als de baby er is.

Veel moeders hebben ook tijdens de zwangerschap weinig mogelijkheden om echt rust te nemen, omdat ze nog te lang moeten doorwerken of omdat ze nog de zorg voor andere kinderen in hun gezin hebben.

Een zwangerschapsmassage is dan een ideaal moment om alle zorgen even te laten varen en helemaal tot rust te komen. Het is voor veel aanstaande moeders ook een heerlijk moment om zich te focussen op de band die er al bestaat met het kindje in hun buik en om bewust het kindje in de buik te ervaren.

Daarnaast prikkelt het de tastzin en stimuleert het de mentale en emotionele ontwikkeling van je kleintje.

Zwangerschapsmassage kan tijdens de hele zwangerschap voordelen bieden.

Het doel van de massage zal wel per trimester enigszins verschillen:

  • Tijdens het eerste trimester (0-3 maanden) van de zwangerschap zal de massage vooral gericht zijn op het verminderen van de vermoeidheid, zwangerschapsmisselijkheid en hoofdpijn.
  • Doordat de buik in het tweede trimester (3-6 maanden) nu flink begint te groeien, is de massage in deze periode vooral gericht op het verzachten van rugklachten, pijn in de benen, mogelijke krampen en ontspanning bieden.
  • Tijdens het derde trimester (6-9 maanden) van de zwangerschap hebben de nek, schouders, rug, bekken en voeten veel te lijden onder het toenemende gewicht van de buik. Daarom wordt er in dit semester voornamelijk aandacht hierop gericht.

Kortom, zwangerschapsmassage mogen geven is een waar privilege! Je maakt als massagetherapeut onderdeel uit van deze bijzondere periode in het leven van een vrouw. Dat geeft veel voldoening.