Baby Spa - Hydro Tîle

Kom samen met je baby genieten in onze babyspa en kom tot rust, midden in de natuur.

Je bent voor je spa-momentje van harte welkom in onze babyspa te Muizen (Mechelen). Wij ontvangen je graag samen met je kleintje vanaf 6 weken tot 9 maanden.

 

 

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Heb je een vraag of een bijzondere wens? Bel ons dan even op of stuur ons een e-mail.

 

 

We leggen in onze babyspa graag de nadruk op rust en ontspanning en vragen daarom om met max. 2 volwassenen en zonder oudere broertjes of zusjes naar je babyspa sessie te komen.

Hydrotherapie

Tijdens de hydrotherapie kan je kleine oogappel zich vrij bewegen in het heerlijk warme chloorvrije water. Dit bied tal van voordelen. Zo heeft het een positief effect op de motorische en mentale ontwikkeling, het reduceert stress en ontspant het babylichaam. Op die manier verbetert het de spijsvertering en zorgt het voor minder ongemakjes zoals krampjes. De floating ring zorgt er voor dat dit op een veilige manier kan gebeuren.

Babymassage

De babymassage is naast een ontspannende massagetechniek de ideale manier om de band tussen ouder en kind extra te versterken. Door de zachte aanraking en het intense contact, komt er zowel bij ouder als kind oxytocine vrij. Dit wordt ook wel eens knuffelhormoon genoemd.
Daarnaast prikkelt het de tastzin en stimuleert het de mentale en emotionele ontwikkeling van je kleintje.

We hanteren in onze spa de Shantala-babymassage techniek. Dit is een oeroude massagetechniek waarbij een weldoordachte reeks van ritmische en ontspannende bewegingen worden uitgevoerd over het lichaam van je baby. Onze deskundige medewerkers genoten hiervoor een specifieke opleiding. De technieken worden zorgvuldig gedemonstreerd op een pop zodat jij je baby zelf kan laten genieten van je vertrouwde handen.

Openingsuren

 • MA: Gesloten
 • DI: 10u – 13u30
 • WO: Gesloten
 • DO: 10u – 13u30
 • VR: Gesloten
 • ZA: 10u – 14u
 • ZO: Gesloten

Om de behandelingen zo weinig mogelijk te storen, vragen wij je om online een afspraak te maken of ons een e-mail te sturen op het e-mailadres info@praktijkaandedijle.be.

 

Je kan ons telefonisch bereiken, op het nummer 0480 63 80 89, van maandag t.e.m. zaterdag tussen 10u en 18u.

Het bereik in de babyspa is niet altijd even goed, dus laat zeker een voicemail achter zodat we je z.s.m. kunnen terugbellen.

Terugbetaling

Wist je dat verschillende mutualiteiten een tegemoetkoming geven voor een babymassage of -wellness? Download het formulier bij je mutualiteit, breng het mee naar de babyspa en wij vullen dit correct voor jou in.

Babyspa en zijn voordelen

Onder deskundige begeleiding van één van onze ervaren medewerkers, bieden wij een persoonlijke hydrotherapie sessie aan voor je baby.
Een speciaal ontworpen baby-jacuzzi is voorzien van chloorvrij water. Het water heeft een aangename constante temperatuur van 35-38°C en wordt continu gezuiverd dankzij de ingebouwde Ozon-filter.

Stimuleren van de motorische ontwikkeling

Een sessie hydrotherapie van 20 minuten is best intensief voor een baby’tje. Het komt overeen met een uur intensief sporten voor volwassenen. Het heeft dus een positief effect op zowel de spieren als het cardiovasculair systeem (hart en longen). Naast het ontspannende effect is het dus ook een echte work-out! Bovendien zal je baby in het water vrijer kunnen bewegen dan op de speelmat wat de motorische ontwikkeling stimuleert.

Praktijk aan de Dijle - Osteopathie, kinesitherapie en baby-spa

Het versterkt de band tussen ouder en baby

De combinatie van hydrotherapie en babymassage versterkt de band tussen ouder en baby. De zachte aanrakingen tijdens de massage, de liefdevolle aandacht en de exclusieve tijd voor elkaar zorgt voor het vrijmaken van oxytocine ( ook wel knuffelhormoon). Dit versterkt op zijn beurt de onderlinge band en het vertrouwen in elkaar. Onderzoek heeft tevens aangetoond dat babymassage bijdraagt aan de preventie van een postnatale depressie.

Praktijk aan de Dijle - Osteopathie, kinesitherapie en baby-spa

Effect op de spijsvertering

Door het vrij bewegen en het trappelen met de beentjes, word de darmactiviteit van je baby gestimuleerd. De combinatie hiervan met het warme water en een ontspannende massage zorgt voor een betere spijsvertering en dus minder ongemakjes zoals krampjes.

Verbeteren van de slaapkwaliteit

De combinatie van de bewegingen en een ontspannen massage brengt het autonoom zenuwstelsel van je baby in balans. Dit zorgt voor meer rust en bijgevolg een betere slaapkwaliteit. De meeste baby’tjes doen na een sessie in de babyspa een lange dut en slapen ook ’s nachts beter.

Tarieven

Babyspa

Voor baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden

 • Duur: 45 – 60 minuten
  • 15 – 30 min. Hydrotherapie
  • 20 – 30 min. Babymassage
 • Zwemluier
 • Floatring
 • Handdoek en badcape
 • Drankje

Diensten

 • Hydrotherapie 45 euro
 • Hydrotherapie & Babymassage 70 euro
  • Twinning is winning 120 euro
   • Voor tweelingen
   • Gaan samen in 1 badje
  • Bring a friend 130 euro
   • Voor vriendjes
   • Gaan samen in 1 badje

Veelgestelde vragen

Een babyspa sessie bij Hydro Tîle staat voor pure ontspanning en genieten samen met je baby. Onze missie is om jullie een onvergetelijke ervaring te bieden in een natuurlijke en rustige omgeving.

We starten met de hydrotherapie sessie. Je baby’tje wordt zwem-klaar gemaakt. Je krijgt van ons een zwemluier en we plaatsen de floatring om je baby’s nekje. Nu is je baby helemaal klaar voor de waterpret. De sessie hydrotherapie wordt individueel aangepast aan de noden van je baby. Hierbij observeren we de reactie van je kleintje om zeker te zijn dat hij optimaal kan genieten. Baby’tjes die vaker komen, zullen meer kracht en uithoudingsvermogen ontwikkelen en het floaten steeds langer kunnen volhouden. Als je baby heerlijk ontspannen is, kan je hem rustig afdrogen en een pamper aandoen.

Na de hydrotherapie sessie gaan we verder met de babymassage. Hiervoor wordt een biologische neutrale olie aangeboden. We hanteren de Shantala-babymassage techniek. Dit is een oeroude massagetechniek waarbij een weldoordachte reeks van ritmische en ontspannende bewegingen worden uitgevoerd op het lichaam van je baby. Onze deskundige medewerkers genoten hiervoor een specifieke opleiding. De technieken worden zorgvuldig gedemonstreerd op een pop zodat jij je baby zelf kan laten genieten van je vertrouwde handen. Nadien wordt de sessie rustig afgerond en kan je je baby terug aankleden.

Indien je nog specifieke vragen hebt, maken we hier graag tijd voor.

In de eerste levensweken van je baby, worden er nog zeer veel nieuwe prikkels verwerkt en is een babyspa sessie af te raden. Daarom kan je vanaf de leeftijd van 6 weken terecht in de babyspa. Als je baby jonger is dan 9 weken, is het aan te raden om een vroege sessie te boeken. Zo heeft je kleintje nog niet al te veel prikkels moeten verwerken tijdens de dag en zal hij meer kunnen genieten van zijn spa-momentje. Baby’tjes zijn welkom tot de leeftijd van 9 maanden. Een floatring is te gebruiken tot een maximum gewicht van 11kg.

Het is aangeraden om 5 a 10 minuten op voorhand te komen zodat je baby’tje kan wennen aan de nieuwe omgeving en zodat hij zich op zijn gemak voelt.

Voor een babyspa sessie reken je best maximaal anderhalf uur. Op die manier heb je rustig de tijd om je baby uit te kleden en zwem-klaar te maken. Na een heerlijke hydrotherapie sessie van ongeveer een half uur, is je baby klaar voor de babymassage. Hiervoor rekenen we nog eens ongeveer een half uur. Nadien heb je rustig de tijd om je baby terug aan te kleden.

Als je baby op regelmatige basis naar de babyspa komt, verbetert zijn uithoudingsvermogen en motoriek en kan je baby langer van de hydrotherapie sessie genieten. Bovendien zullen ook ongemakjes zoals krampjes en reflux verminderen. Je kleintje zal beter en dieper slapen en minder prikkelbaar zijn. Daarom is het aan te raden om de sessie regelmatig te herhalen.

We bieden dan ook verschillende beurtenkaarten aan zodat je voordelig kan genieten. Een overzicht van de arrangementen vind je hier.

Als je baby’tje grieperig is of koorts heeft raden we aan om je bezoekje aan de babyspa eventjes uit te stellen. Ook de eerste 3 dagen na een vaccinatie mag je baby niet naar de babyspa komen. Je baby voelt zich dan meestal niet helemaal goed en heeft mogelijks een temperatuursverhoging. Een sessie in de babyspa is dan geen goed idee.

Bekijk even de annulatievoorwaarden of maak een nieuwe afspraak. In geval van twijfel neem je best contact op.

De hydrotherapie sessie vraagt best veel energie van je kleintje. Je baby zal het best kunnen genieten als zijn buikje goed gevuld is. Daarom is het aangewezen om hem voor vertrek naar de babyspa nog even te voeden. Ook ter plaatse kan je je baby nog even voeden indien nodig. Wij beschikken over een microwave, flesverwarmer en een borstvoedingsvriendelijke ruimte. Voorzie eventueel een extra voeding voor het geval dat je kleintje na de sessie erg hongerig is.

Daarnaast is je baby best goed uitgerust alvorens hij naar de babyspa komt. Plan je sessie dus idealiter na een dutje zodat hij voldoende uitgerust is. Zoniet, zal hij te moe zijn en overprikkeld geraken en bijgevolg helemaal niet genieten van de sessie. Bovendien zal een oververmoeide baby ook moeilijker in slaap vallen achteraf.

Het enige wat je moet meebrengen, is een luier voor nadien en eventueel voeding voor je baby. In onze babyspa voorzien wij al de rest voor jullie:

 • Een zwemluier en zwembroekje
 • Een handdoek en tetradoek
 • Een badcape
 • Biologische neutrale massageolie
 • Badspeeltjes

Het kan altijd zijn dat je om een bepaalde reden je geboekte sessie dient te annuleren. We vragen je dan om dit zo snel mogelijk en uiterlijk 24 uur op voorhand te doen. Dit kan bij voorkeur telefonisch of via e-mail. Een annulatie via sociale media kunnen wij helaas niet als geldig beschouwen. Na bevestiging van je annulatie ontvang je een tegoedbon waarmee je een nieuwe  afspraak kan vastleggen.

Indien je niet komt opdagen zonder ons te verwittigen, kunnen we je reservatiegeld jammer genoeg niet retourneren. Wij treffen heel wat voorbereidingen wat betreft organisatie, nutsvoorzieningen en personeel. Dit brengt heel wat kosten met zich mee. Wij kunnen hierop dus geen uitzonderingen maken.

Je bent 15 minuten op voorhand welkom om nog even te voeden of te wennen aan de omgeving. Probeer dus tijdig aanwezig te zijn om de rust tijdens de sessie zo min mogelijk te verstoren. Indien u toch om een bepaalde reden te laat bent op uw afspraak, kunt u nog inpikken tot 15 minuten na de start. De sessie zal dan echter wel ingekort worden zodat onze organisatie vlot kan blijven verlopen.

Ja zeker! De badjes worden voor iedere sessie gevuld met zuiver, chloorvrij water en op de ideale temperatuur gebracht voor je baby. De ingebouwde Ozon filter zorgt er bovendien voor dat het water ook tijdens de sessie constant gefilterd wordt. Na ieder bezoek worden de badjes en toebehoren grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Je kan dus zorgeloos en in alle vertrouwen komen genieten.

Natuurlijk is het toegestaan om deze unieke gebeurtenis te vereeuwigen en ze vrijelijk te delen op sociale media. Omwille van privacyredenen is het echter niet toegelaten om beelden van andere baby’s en ouders te maken.
We leggen in onze babyspa wel graag de nadruk op rust en ontspanning. Sommige baby’tjes vinden het minder fijn om constant een camera op hen gericht te hebben. Probeer dus naast het fotograferen vooral ook te genieten van dit intieme samenzijn.

Gezien ongevallen in de babyspa haast ondenkbaar zijn, willen we louter voor de volledigheid en om administratieve redenen even vermelden dat Hydro Tîle niet aansprakelijk kan gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen. De sessie is immers grondig doordacht en uiterst veilig. Bovendien ben je de hele tijd bij je baby en hou je hem constant in het oog. Je kan dus in alle gerustheid komen genieten.

Neem dan gerust even contact op. Wij beantwoorden je vragen met veel plezier!