Osteopathie gaat uit van de veronderstelling dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren van het lichaam een nadelig effect heeft op de gezondheid.
De osteopaat heeft een brede wetenschappelijke kennis van anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. Met deze kennis wordt er een uitgebreide anamnese en klinisch onderzoek uitgevoerd en een diagnose gesteld. Zowel de structurele (botten, gewrichten, spieren, pezen, ligamenten, fasciae,…) als viscerale (organen) en craniale (schedel en heilig been) systemen worden onderzocht en behandeld. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met psychosociale, biochemische en energetische aspecten.
De bewegingsverliezen worden via manuele technieken losgemaakt zodat het lichaam terug in staat is om in balans te komen en zichzelf te genezen. Deze technieken kunnen gaan van mobilisaties, manipulaties en stretchings tot zachtere fasciale of craniale technieken.
Dankzij deze holistische visie, biedt osteopathie een oplossing voor zeer uiteenlopende klachten. Iedere behandeling wordt afgestemd op de individuele noden van de patiënt.
Osteopathie kan helpen bij onder andere volgende klachten:
Osteopathie behoort tot de eerstelijnszorg waarvoor geen doktersvoorschrift vereist is. Indien nodig wordt er wel samengewerkt met artsen en andere (para)medische disciplines.
De ziekenfondsen erkennen osteopathie en betalen de behandelingen gedeeltelijk terug. Voor meer informatie over de terugbetaling van osteopathie, kunt u terecht bij uw ziekenfonds.
De ziekenfondsen erkennen osteopathie en betalen de behandelingen gedeeltelijk terug. Voor meer informatie over de terugbetaling van osteopathie, kunt u terecht bij uw ziekenfonds.
Een behandeling osteopathie duurt 35 tot 45 minuten en kost 60 euro
Copyright © 2021 Praktijk aan de Dijle | Met ❤ gemaakt door Designed4u Creative Studio
Voorlopige patiëntenstop tot 5 mei o.w.v. drukte.
Patiënten die reeds in behandeling zijn en geen vervolgafspraak hebben, mogen telefonisch contact opnemen op het nummer:
0499 11 67 51